miércoles, 23 de mayo de 2012

La gimcana dels papers...

Sentim no haver escrit abans pero hem estat megaliats amb totes les coses que s'han de fer per a que el dia de l'enllaç arribi a bon port. I es que tot i faltar encara 171 dies anem com amb retràs per tot. Que si el vestit de núvia s'ha de demanar entre 6-7 mesos abans, que si troba lloc, i ja no es possem amb els papers! Què quan et cases sembla que t'hagis de comprar el món amb la de papers i gestions que has de fer... 
Per als que us esteu plantejant casar-vos: dir-vos que es essencial anar al Registre Civil d'on viviu (un o tots dos) i portar els següents papers: 
- Certificat de naixement de tots dos.
- Històric d'empadronament dels dos últims anys (si heu viscut a dues localitats diferents haureu de demanar-ho als dos ajuntaments).
- DNI original (sense caducar!) i fotocòpia.

Sembla poca cosa no? Doncs sapigau que si heu nascut a Barcelona teniu un parell d'horetes mínim per a sol·licitar el certificat de naixement. Que si heu viscut a Barcelona en els 2 ultims anys heu d'esperar 15 dies en rebre el històric i que tot va sumant. Un cop els porteu, us donen cita a un mes vista mínim (es a dir...si ho dones avui 23 de Maig no et donaràn hora fins al 23 de Juny mínim!). Quan aneu a la cita haureu de portar tots els papers (que necessitaveu per demanar la cita) i un testimoni. Un cop acabada la cita es procedeix a obrir l'expedient matrimonial, això vol dir una espera d'entre 3 i 5 mesos (segons m'han dit a mi les "simpatiquíssimes" noies de Registre Civil), ahhh i a l'Agost tanquen per el que no entra dins d'aquesta espera. 
I ja nomès us quedarà esperar i pregar per a que el tan esperat paperet arribi a temps per poder-vos casar el dia que heu escollit... l'espera es fa llarga pero com hi han un munt de coses per anar fent no hi tens gaire temps per pensar-hi!


Q



No hay comentarios:

Publicar un comentario